31 Aralık 2016 Cumartesi

2016 Favori 3 Kitabım



Her ne kadar okuma bakımından en verimli senem olmasa da bu sene okuduğum en favori kitaplarımı spoiler vermeden kısaca anlatacağım.

1-Parayı Bulduğum An Alayını …. –Erdal Demirkıran                                                 En sevdiğim yazarlardan biri olan Erdal Demirkıran’ın bu romanı bir sabah kalktığında aniden kendisini masmavi gören bir adamın yaşadığı olayları konu alıyor. Okuduğunuz klasik romanların aksine bazı noktalarda Demirkıran öyle göndermeler yapıyor ki kitabın sadece bir roman değil aynı zamanda kişisel gelişime katkıda bulunabilecek ve farkındalığı artıracak bir roman olduğunu anlıyorsunuz.
Tahmin etmesi imkansız sonu ve ilginç olay örgüsü ile herkese tavsiye ettiğim kesinlikle okumanız gereken bir kitap.

2-Satranç – Stefan Zweig                                                                                                   İlk kez tanıştığım yazar olmasına karşın bütün kitaplarını okumadan ölmek istemediğim bir yazar olmayı da başardı Zweig. Açıkçası kitaptan fazla bahsetmek istemiyorum zaten herkesin gördüğü ve çoğu kişinin de okuduğu ince, akıp giden bir klasik. Okumadıysanız kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum. Kitabın başından sonra gelişen olaylar ve yazarın bu olayları dile getirişi öylesine mükemmel ki hastası olacağınızı garanti ederim.


3-Wolfe Kardeşler Serisi – Markus Zusak                                                                           Kapağının güzel olması ve kitapların ucuz olması sebebi ile aldığım bir seriydi kendisi. Yazarı da tanımamam sebebiyle belirli bir beklentim olmadan başladım bu seriye. Fakat yazar karakteri özellikle erkekler bakımından öylesine içine girerek anlatıyor ki olayları ağzından dinlediğimiz Cameron veya abisi Rube’da kendinizden bir şeyler bulmamanız mümkün değil. Markus Zusak sizi Wolfe ailesinin içine sokup adeta sizi de o aileden biri yapıyor. Kendi başınızdan geçmişçesine okuyorsunuz olayları. Bu serisini bitirince şans eseri fragmanına denk geldiğim bir filmin kitabının yazarı olduğunu da öğrendim Markus Zusak’ın ve aldım o kitabı da tabii. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder