31 Aralık 2016 Cumartesi

Başarının 7 Spriritüel Yasası/Deepak Chopra/Kitap Yorumu #2


Başarının 7 Spiritüel Yasası – Deepak Chopra
 Pozitif yayınlarından çıkan bu kitabı alma sebebim sitede yazan açıklamaya göre dünyada üç milyondan fazla satmış olmasıydı. Açıklamaya göre kitabı yazan Hint asıllı Amerikalı bir doktor olan Deepak Chopra tarafından yazılmış. Buradan gelen referans hastalığının verdiği yetki ile beraber kitabı aldım. Klasik kişisel gelişim kitaplarına benzetsem de her kitaptaki gibi klişelere çok girilmemiş ve bazı noktalarda iyi bilgilere yer verilmişti.

 Kitapta da bahsedildiği üzere kitabın aslında adı hayatın yedi spiritüel yasası olması gerektiğidir. En azından söyleyebilirim ki kitap sadece başarıdaki değil hayattaki incelikleri de anlatıyor. Her bölümün başında bir alıntı ve bölümün sonunda ise o yasanın nasıl uygulanacağını üç madde ile anlatıyor. Bu bakımdan kitabı oldukça beğendiğimi söyleyebilirim. Olumsuz noktası ise bölüm içerisinde aynı noktaları yinelemesi oldu. Bunların haricinde kitabın sonunda çevirmenin eklediği bir bölüm olarak meditasyon teknikleri var. Haftanın her gününe bir meditasyon tekniği verilmiş. Kitap dikkatinizi çektiyse ve merak uyandırdıysa almanızı öneririm pişman olmazsınız. Son olarak yasaların ismini vererek bitirmek istiyorum.
1.     Yasa: İçsel Güç Yasası
2.     Yasa: Alma – Verme Yasası
3.     Yasa: Sebep Sonuç Yasası(Karma Yasası)
4.     Yasa: En Az Çaba Yasası
5.     Yasa: Niyet ve Arzu Yasası
6.     Yasa: Zihinsel Bağımsızlık Yasası
7.     Yasa: Hayatın Amacı Yasası(Darma Yasası)
Kitaptaki en sevdiğim cümleyi paylaşarak bitiriyorum.
            “Para konusu problem olmasa, çok paranız ve zamanınız olsa ne yapardınız? Eğer ki cevabınız şu an yaptığınız işse o halde siz darmanızı yaşıyorsunuz.” – Deepak Chopra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder