25 Nisan 2024 Perşembe

Rüya Senaryo / Kristoffer Borgli / Film Yorumu #36

 













Birden herkesin rüyasına girerek ünlü olmaya başlayan, sıradan bir üniversite hocasının ilginç hikayesi hakkında…

“Dream Scenario” ya da Türkçe ismiyle “Rüya Senaryo” filmi, yönetmen Kristoffer Borgli tarafından çekilmiş ve 2023 yılında A24 tarafından bizlere sunulmuştur. Bu filmin “dramedy” yani drama ve komedi türünün bir birleşimi olarak karşımıza çıktığını söyleyebiliriz. Başrolde ise Paul karakterini canlandıran Nicolas Cage abimiz yer alıyor.












Dream Scenario Film Konusu

Rüya Senaryo filmi, temelde Matthews ailesinin başına gelen ilginç olayı konu almaktadır. Paul Matthews karakterini canlandıran Nicolas Cage, sıradan bir üniversite hocası olan Paul ile bilindik fakat ilginç bir karakterdir. Paul karakterinin rüyalarla ilgili bir takıntısı vardır ve bir süre sonra bu rüyalardan başına ilginç olaylar gelecektir.












Rüya Senaryo Filminde Öne Çıkanlar

Dream Scenario filmi yönetmen Kristoffer Borgli’nin ikinci uzun metraj filmi. Bu filminde ise hiciv türü ön plana çıkıyor. Rüya Senaryo aynı zamanda kapitalist düzene, influencerlara ve cancel culture gibi çeşitli kültür savaşlarına dair konuları da ele alırken, aynı zamanda çeşitli göndermelerle mizah anlayışını izleyiciye yansıtıyor. Buna karşın filmde Micheal Cera, Dylan Gelula ve Julianne Nicholson gibi oyuncular yer alsa da bu oyuncuların canlandırdığı karakterler derinlemesine incelenmiyor.

“Dream Scenario” filmi, rüyaların kolektif bilinçaltı, rüya sörfü ve Tanrı’nın kanıtı gibi çeşitli konuları ele alan ilginç bir film olarak karşımıza çıkıyor diyebilirim. Film, mizah sahneleriyle insanı güldürürken aynı zamanda tuhaf bir atmosfere sahip. Yönetmen ise rüya konusuyla işlediği kolektif bilinç konusuna çok fazla odaklandığı için dikkat çekici sahneler oluşturma konusunda geride kalmış diyebiliriz. Ancak yine de film oldukça keyifliydi, bu nedenle benim puanım “Arkadaşıma tavsiye ederim.” oldu. İzleyecek olanlar için keyifli seyirler diliyorum.

 FilmMetre

5- İkinci kez izlerim.

4- Arkadaşıma tavsiye ederim.

3- Boş zamanımda izlerim.

2- Daha iyi şeylere vakit ayırabilirdim.

1- Düşmanım bile izlemesin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder