15 Eylül 2023 Cuma

Attack on Titan / Hajime Isayama / Dizi Yorumu #18

 



Titanların istilası ve insanlar arasındaki tarihi savaşı konu alan heyecanlı bir anime hakkında…

Attack on Titan, son dönemlerin en çok izlenen anime dizilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Genelde anime izlemem ama sevdiğim bir arkadaşımın önerisiyle izlediğim bu animenin oldukça heyecanlı ve keyifli olduğunu baştan söyleyebilirim. Bu yazıda animeler hakkında genel bir bilgim olmadığını ve sadece genel bir bilgi vereceğimi de hatırlatayım.













Attack on Titan Konusu Ne?

Attack on Titan (Japoncada Shingeki no Kyojin), Hajime Isayama tarafından yazılmış olan bir manga serisinden uyarlanmış bir anime. 2009 yılında yayımlanan manga serisi ile büyük bir ün kazanan Attack on Titan sonrasında yayınlanan anime dizisiyle de büyük ses getirmeyi başardı.

Attack on Titan, insanlığa 100 yıl önce saldıran Titanları yani devleri konu alıyor diyebiliriz. İnsanlık bu devler yüzünden yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor ve bu nedenle insanlar dev surlarla çevrili büyük bir şehir kuruyor. Bu şehir ise belirli sınıflara göre bölünüyor ve insanlık bu sınıflara göre yaşamaya başlıyor.












Attack on Titan Karakter Derinliği

Anime boyunca göreceğimiz baş karakterimiz Eren, Mikasa ve Armin ise belirli sebeplerden dolayı devlerle mücadele etmeyi öğreten orduya katılırlar. Bir gün devlerin bu surlarla çevrili şehre saldırmasıyla hikayesi başlayan Attack on Titan bizleri hiç beklemediğimiz bir hikayenin içerisine çekecektir.








Attack on Titan hem yazarlığını yapan Hajime Isayama hem de yönetmeni Tetsuro Araki’nin başarısıyla olsa gerek izleyiciyi içine çekmeyi başaran bir yapım. Karakterlerin ve duygusal sahnelerin derinliği, izleyiciyi anime içerisindeki bir karakter gibi hissettirmeyi başarıyor. Aksiyon sahneleri ise arzu edilen heyecanı dorukta tutuyor diyebilirim. Benim bu anime dizisine puanım “Boş zamanımda izlerim” oldu, siz de şans vermek isterseniz bir bakmanızı öneririm.

“If you win, you live. If you lose, you die. If you don’t fight, you can’t win!”

DiziMetre

5- İkinci kez izlerim

4- Arkadaşıma tavsiye ederim.

3- Boş zamanımda izlerim.

2- Daha iyi şeylere vakit ayırabilirdim.

1-Düşmanım bile izlemesin.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder