10 Eylül 2023 Pazar

The Menu / Mark Mylod / Film Yorumu #31

 


Seçkin bir akşam yemeğini konu alan heyecanlı ve akıcı bir film hakkında…

The Menu, 2022 yılında vizyona giren ve büyük ilgiyle beklenen filmlerden biriydi. Succession, Game of Thrones ve Shameless gibi dizilerin yönetmenliğini de yapmış olan Mark Mylod tarafından bizlere sunulan film oldukça seçkin bir akşam yemeğini konu alıyor. Gastronomi sevenleri ekrana kitleyecek olan The Menu, izleyenlerini sürekli merak içerisinde bırakan bir yapım diyebilirim. Peki filmin konusu ne?











The Menu Filmi Hakkında

“The Menu” Mark Mylod’un yönetmenliğinde sadece özel davetlilerin ve gerçekten parası olan insanların katılabildiği özel bir adadaki gastronomi etkinliğini konu alıyor diyebiliriz. Film bu noktada malvarlığı yüksek olan kişilerin saçma şeylere para dökmesini, kısacası kapitalizm eleştirisi yapan bir yapım gibi görünüyor ancak izlemeye başladığımızda birçok konunun aynı anda işlenilmeye çalışıldığını görüyoruz.












The Menu Neden İzlenmeli?

  • -          The Menu’yü izlemeniz için söyleyebileceğim ilk sebep kesinlikle film boyu heyecanın en zirvede devam etmesi ve oluşturulan atmosferin izleyiciyi içerisine çekmesi diyebilirim. Modern yaşamı, kapitalizmi ve insan ilişkilerini eleştiren yapım sizi hikayenin içerisinde tutmayı başarıyor.
  • -          Ralp Fiennes tarafından canlandırılan Şef karakterini izlemek gerçekten farklı bir zevkti. Oluşturulan karakterin sesini, mimiklerini ve ellerini kullanışı bile The Menu filmini izlemek için nedenlerden biri olarak sayılabilir.
  • -          Son olarak gastronomiye, kısacası farklı yemek kültürlerine ilgi duyan biriyseniz kesinlikle filmdeki yemek detayları, restoran işletmeciliği ve aşçılık detayları oldukça keyifliydi diyebilirim. Belki siz izlerken abartı bulabilirsiniz bu sahneleri ama benim açımdan seyir zevki yüksekti.








Son kısımda filmin eksiklerine değinmeden geçmeyelim. The Menu oldukça akıcı ve heyecanlı bir yapıya sahip olmasının yanı sıra senaryosunda oldukça büyük eksiklikler, boşluklar barındırıyor diyebilirim. Film boyunca birçok noktada “bunu neden söylediler? bu olay nasıl gerçekleşti? neden?” gibi sorular soracağınıza eminim, izleyen herkes bu soruları sordu emin olabilirsiniz. 😊 Tüm bu senaryo eksiklerine rağmen benim The Menu filmine puanım “Boş zamanımda izlerim.” gayet de keyifli vakit geçiririm diyebilirim. Şimdiden keyifli seyirler…

FilmMetre

5- İkinci kez izlerim.

4- Arkadaşıma tavsiye ederim.

3- Boş zamanımda izlerim.

2- Daha iyi şeylere vakit ayırabilirdim.

1- Düşmanım bile izlemesin.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder