4 Nisan 2019 Perşembe

Restrepo / Tim Hetherington / Belgesel İncelemesi #3




Afganistan’ın ortasında görev süresinin bitmesini bekleyen bir grup Amerikan askeri ve foto muhabiri Tim Hetherington ile gazeteci Sebastian Junger ikilisinin ilginç belgeseli hakkında…

   Restrepo kategori olarak savaş belgeseli diyebileceğimiz bir yapım. Açıkçası benim de izlediğim ilk savaş belgeseli. Belgesel başlar başlamaz Amerikan askerlerinin verdikleri birkaç röportaj ile olayın içerisine giriyorsunuz. Bu Amerikan askerlerinin Afganistan’daki bir bölge olan Korengal Vadisi’ne görevlendirilmeleri ile olaylar vuku bulmakta. Çatışmaların en şiddetli olduğu bu bölgede askerler neye uğradıklarını şaşırmaktalar.

   Bu vadideki çatışmalar sırasında ölen bir askerden ismini alan Restrepo isimli sınır karakolunu korumaları gereken Amerikan askerlerinin bu çatışmalar sırasındaki ruh hallerini, şaşkınlıklarını ve verdikleri tepkileri izliyoruz. Her ne kadar beğenenler kadar beğenmeyip, Amerikan yanlısı bir belgesel olduğunu ve savaşın özendirildiğini savunanlar olsa da ben bu tartışmaların dışında kalarak daha önce bir savaş belgeseli izlememiş olup izlemek isteyenler için izlenebilir olduğunu söylemek istiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder