18 Nisan 2019 Perşembe

Fırtına Anı / Oriel Paulo / Film Yorumu #19




   İsmi ile önyargıları üzerine toplayan bilim-kurgu sevenlerin ilgisini çekmeyi başaran bir Netflix yapımı…

   Başrollerinde La Casa De Papel dizisinden profesör olarak tanıdığımız Alvaro Morte ile Adriana Ugarte oynuyor. Açıkçası ikilinin oyunculukları filmin hakkını vermiş durumda. Filmin konusuna gelir isek, Nico ismindeki bir çocuk kendisini gitar ile şarkı söylerken video kaydına almaktadır ve komşusunun evinden bağrışmalar olduğunu görür. Bir merak ile komşusunun evine giden Nico bir cinayete tanık olur ve panik ile oradan kaçarken arabanın kendisine çarpmasıyla hayatını kaybeder.

Yıllar sonra Nico adlı çocuğun evine taşınan Vera ile ailesi bu kayıtları bulurlar. Fırtınalı bir gece yarısında televizyondan gelen ses ile uyanan Vera, televizyonun diğer tarafında Nico’yu görür fakat bu sefer Nico’da onu görmektedir ve günlerden cinayetin işlendiği gündür.

 Senaryosu ile izleyen herkesi mutlu edebilecek bir film Fırtına Anı. Geçmiş-gelecek kurgusu ile daha önce paylaştığım 11.22.63 dizisine benzer bir havası var diyebilirim fakat konu işleyişi bakımından elbette farklı. Hafta sonu kendinize keyifli bir iki saat yaşatmak istiyorsanız bu filmi kaçırmamalısınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder