22 Ağustos 2018 Çarşamba

Şehir Işıkları / Charles Chaplin / Film Yorumu #8





   Daha önce siyah-beyaz bir film izledin mi? 87 yıllık bir film gülmekten insanın karnını ağrıtabilir mi? Hem de sessiz bir film…

   Şehir Işıkları Charles Chaplin’in yapımcılığını, yönetmenliğini, müziklerini yaptığı aynı zamanda başrolünü üstlendiği bir film. Daha önce siyah-beyaz bir film izlememiş olabilirsin veya eski filmlerin güzel olmayacağını düşünebilirsin bu durum gayet normal. Ben bu yargılarımı bu yazımda anlattığım film ile fazlasıyla kırmıştım fakat sessiz bir film olması yine aynı düşünceleri aklıma getirdi. Yıl içerisinde İKY dersinde hocamızın bize filmlerini önerdiği bir insan Charles Chaplin. Filmlerindeki konular derslerle belirli noktalarda birbiriyle örtüştüğü içindi tabii.

   Dersi vermemin üzerinden yıl geçmesinden sonra çok sevdiğim bir abimin önermesi ile açtığım kahkahalarla izlediğim bir film oldu. Konusu ile Yeşilçam filmlerini andıran fakat olayların işleniş hızı ve aralara iliştirilmiş komedi unsurları ile sıkılmadan keyifle izleyeceğiniz bir film.

   Çok üstünkörü bir şekilde konuya hiç girmeden anlattığımın farkındayım, ilk defa izleyecekler için filmin heyecanını kaçırmak izlemiyorum. Hiç tereddüt etmeyin ve bu kadar eski bir filmin nasıl bu kadar güzel olduğunu kendi gözlerinizle görün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder