15 Ağustos 2018 Çarşamba

Aklı Havada / Jason Reitman / Film Yorumu #7




   Orijinal ismiyle “Up in the Air”, zamanında İnsan Kaynakları Yönetimi dersinde hocamızın bize tavsiye ettiği bir filmdi. Tabii ben bir sene sonrasında izlemeye fırsat yarattım orası farklı konu…


   2009 yapımı, yönetmenliğini Kanada’lı Jason Reitman’ın yaptığı ve başrolünde zamanında Batman&Robin filminde Batman’i canlandıran George Clooney’in oynadığı bir Amerikan filmi. Filmin türü her ne kadar Drama/Komedi olsa da filmin gayet akıcı olduğunu ve uzun uzun insana baygınlık geçirten dram sahnelerinin olmadığını söyleyebilirim. Başkarakterimiz Ryan Bingham’ın sürekli havada seyahat halinde olmasını gerektiren bir işi vardır, bu şekilde bir hayat süren Bingham’ın en büyük hedefi 10 milyon uçuş mili biriktirmek olmuştur.

   Filmde sürekli seyahat etmek durumunda kalan, hayatından yakınlarını soyutlayan ve bu durumdan dolayı fazla eşyaya bağlanmaması gerektiğini öğrenmiş bir adamın hikâyesini izliyoruz. Açıkçası benim filmde en beğendiğim kısımlar Bingham’ın işi sırasındaki psikolojik açıdan izleyeni sorgulamaya zorlayan diyaloglar oldu. Tabii iki hafta öncesine kadar havalimanında çalışmış olmamda burada bu kadar zaman geçiren bir adamın hayatını merak ederek filmi açmamda etkili olmuş olabilir. J Sadece George Clooney ve J. K. Simmons ikilisinin karşılıklı diyaloğu için bile izlenebilecek bir film olduğunu düşünüyorum. İzleyecekler için iyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder