14 Şubat 2022 Pazartesi

Babil'in En Zengin Adamı / George S. Clason / Kitap Yorumu #35


 












Tarihin en zengin imparatorluklarından Babil’in en zengin adamı Arkad’ın tavsiyeleri hakkında…

Her şey para demek olmayabilir ama günümüzde, özellikle ülkemizde, para oldukça önemli bir kavram. Gün geçtikçe artan enflasyon ve zorlaşan yaşam şartları herkesin “kişisel finans” bilmesini gerektiriyor. Finans konuları hakkında herhangi bir bilginiz yoksa ve paranın nasıl işlediği konusunda bir fikriniz olsun istiyorsanız Babil’in En Zengin Adamı oldukça iyi bir başlangıç kitabı diyebilirim.

George S. Clason tarafından 1926 yılında yazılmış olan bu kitap 25’ten fazla dile çevrilmiş ve milyonlarca satmış bir kitap. 100 yıllık bir eser olmasına karşın içerisinde bahsedilen konular ise tamamen güncel. Bununla birlikte oldukça akıcı ve kısa bir kitap olduğunu da söylemeliyim, eğer finansal kitaplar okumaktan korkuyorsanız bu nedenle de tercih edebilirsiniz.

Basit ve Etkili Hikayeler

Kitapta Babil’in en zengin adamı olan Arkad’ın tavsiyelerini dinliyoruz. Mütevazi ve kendinden emin karakteri ile deneyimlerini aktaran Arkad, cılız bir cüzdan için ve altın birikimi için çeşitli önerilerde bulunuyor. Bu öneriler öylesine basit bir dille anlatılıyor ki bugüne kadar para ile ilgili hiçbir şey bilmiyorsanız dahi çok çok rahat bir şekilde anlayabilirsiniz.

Kitaptaki öneriler, gelirinizin %10’unu biriktirmeye başlamanız ve ek yatırımlar ile bu birikimi çalıştırmanız gibi temel kurallar. Kitabın popülerliğini sağlayan şey ise bu kuralları oldukça basit ve etkili hikayelerle anlatması. Kitap elbette finans alanında tecrübeli olan kişilerin de kendisine katabileceği birkaç noktayı da içeriyor. Ben okurken oldukça keyif aldım, siz de okumayı düşünüyorsanız daha fazla düşünmeyin ve hemen başlayın derim. 😊

“Özgür ruhlu bir adam dünyayı çözülmesi gereken bir sorunlar dizini olarak görür ve onları çözer. Köle ruhlu bir adamsa sürekli kötü talihinden dem vurur.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder