28 Ekim 2021 Perşembe

The Guilty / Antoine Fuqua / Film Yorumu #28

 















Netflix’in popüler filmlerinden The Guilty, Türkçe ismiyle Suçlu filmi hakkında…

2021 yılının ekim ayında Netflix platformunda izleyicisi ile buluşan The Guilty yani Suçlu filmi, tek mekanda geçen bir Amerikan suç gerilim filmi. Yönetmenliğini Antoine Fuqua’nın yaptığı filmin başrolünde ise ünlü oyuncu Jake Gyllenhaal oynuyor. Tek mekanda geçmesi ile daha önce incelemesini yaptığım Cube ve Çember filmine benzediğini söyleyebilirim.

Filmin konusu kısaca baş karakterimiz olan Joe’nun 911 acil çağrı merkezinde yaşadığı olaylar silsilesi ile başlıyor. Zeki fakat belirli sorunları olan karakterimiz arayan kişilere, acil çağrı merkezinde çalışması gereken bir polis memurundan daha farklı davranıyor. Bunun altında yatan sebebi bize göstermeye çalışan film “malum çağrı” geldikten sonra çift taraflı bir olay döngüsünü içerisine alıyor.








Yazının bu kısmından itibaren spoiler içereceğini söylemek isterim. Filmi izlediyseniz devam edebilir, izlemek istiyorsanız da izledikten sonra kalan yazıyı okuyabilirsiniz. Açıkçası filmdeki diyalogların yeterli derinliğe sahip olmaması ve olayların çok yavaş ilerlemesi seyirciyi oldukça bunaltan bir durum. Tek mekanda geçen filmin gerilim dozu suç dozuna oranla oldukça düşük. Ortada bir suç olduğunun farkında olan seyirci olayları baş karakterimizden çok daha önce çözüyor ve filmin heyecanı oldukça fazla kaçıyor.

Filmde gereksiz birçok diyalog olması ve bazı noktalarda anlatılmak istenenin seyirciye tekrar tekrar gösterilmesini ben çok sevemedim. Filmin orijinali 2018 yılında çekilmiş ve oldukça beğeni toplamış. Netflix 2021 versiyonu olan The Guilty yani Suçlu filmi ise izleyicilerinden yeterli beğeniyi toplayamamış durumda. Suç ve gerilimi bir arada seven ve fazla kafa yormak istemeyen kişiler elbette tercih edebilirler fakat benim filme puanım “Düşmanım bile izlemesin.” olmakta. İyi seyirler…

FilmMetre

5- İkinci kez izlerim

4- Arkadaşıma tavsiye ederim.

3- Boş zamanımda izlerim.

2- Daha iyi şeylere vakit ayırabilirdim.

1-Düşmanım bile izlemesin.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder