6 Şubat 2023 Pazartesi

Rick and Morty / Dan Harmon - Justin Roiland / Dizi Yorumu #16

 













Son yılların en çılgın animasyon dizisi Rick and Morty hakkında…

Netflix içerisindeki en popüler yapımlardan biri olan Rick and Morty, Dan Harmon ve Justin Roiland’ın hem senaristliğini hem de yapımcılığını üstlendiği bir yetişkin animasyon dizisi. Seri, zaman yolculuğu, insanlık ve aile ilişkileri gibi kompleks konuları ele alan birbirinden eğlenceli bölümleri ile dikkat çekiyor.

Rick and Morty Dizi İncelemesi

Rick Sanchez, dünyadaki en zeki ve entelektüel bilim insanı olarak tanımlanır. Torunu Morty ile birlikte yapay gezegenler, paralel evrenler ve diğer uzaylı yerleşim yerleri arasında gezinti yapar. Morty ise, Rick nereye giderse gitsin onunla gitmek zorunda olan korkak ve hayal kırıklığına uğramış bir gençtir. Summer, Morty'nin kız kardeşidir ve daha az macera tutkunudur, ancak hâlâ Rick’le gezintiye çıkmak ister. Beth, Rick'in kızıdır ve ev hanımıdır, ancak aynı zamanda tıp alanında uzman bir at kalp cerrahıdır.

Serinin alt temaları, insanlık, aile ilişkileri ve bilim-kurgu konuları diyebiliriz. Rick and Morty, insanların ne kadar yalnız ve bağımsız olduklarını, aile ilişkilerinin ne kadar zor ve çetrefilli olduğunu, bilim-kurgunun insanlar için ne kadar yanıltıcı olabileceğini gösterir. Seri, aynı zamanda insanların hayatta kalma mücadelesini, insan-makine etkileşimini ve insanların uzayda yaşama olasılığını ele alır.

Rick and Morty, genellikle ironik ve sürrealist bir anlatım tarzı kullanır. Seri, insanların dünyaya ve hayata bakış açısını ele alır ve birçok bölümünde insanların hayatının anlamı ve insanlığın geleceği hakkında ironik ve istihza içeren yorumlar yapar. Seri, aynı zamanda metaforlar ve bilim-kurgu elemanları kullanarak insanların dünyadaki yerini ve insanlar arasındaki ilişkilerini ele alır.










Rick and Morty, ilk bölümünün yayınlandığı 2013 yılından beri oldukça popülerdir ve günümüzde hâlâ izlenme rekorları kırmaya devam ediyor diyebiliriz. Serinin yapımcıları, hikâyenin kalitesi ve komikliği ile izleyicileri bağlamayı başardığını söylemekte. Bununla birlikte Rick and Morty hakkında internette genel olarak ve belirli bölümleriyle ilgili olarak yapılmış felsefi atıflara da rastlayabilirsiniz.

Bana kalırsa dizinin popülerliği de altında yatan felsefi kaygıları, Rick’in deli bir anarşist olması gibi, ironik ve komik bir dille rahatlıkla aktarabilmesi diyebilirim. Rick and Morty, bilim-kurgu ve komedi seviyorsanız, sizin için doğru bir seçim olabilir. Serinin insanlık, aile ilişkileri ve bilim-kurgu gibi konuları ele alması ve eğlenceli anlatım tarzı ile oldukça izlenebilir ve eğlendirici olduğunu tekrardan söylemeliyim. Eğer hâlâ izlemediyseniz, hemen izlemeye başlamalısınız! Benim diziye puanım “İkinci kez izlerim.” oldu. İyi seyirler diliyorum…

“NOBODY EXISTS ON PURPOSE. NOBODY BELONGS ANYWHERE. WE’RE ALL GOING TO DIE. COME WATCH TV.” S1E8

DiziMetre

5- İkinci kez izlerim

4- Arkadaşıma tavsiye ederim.

3- Boş zamanımda izlerim.

2- Daha iyi şeylere vakit ayırabilirdim.

1-Düşmanım bile izlemesin.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder