15 Ocak 2023 Pazar

Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum / Dr. Serkan Karaismailoğlu / Kitap Yorumu #39





Son yıllarda popülerleşmeye başlayan mikrobiyotanın önemini vurgulayan bir kitap hakkında…

Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum yıllardır takip ettiğim Dr. Serkan Karaismailoğlu’nun çok akıcı ve faydalı kitaplarından biri. Dr. Serkan Karaismailoğlu sinirbilim alanında çalışan bir akademisyen ve “ortapia” isminde bir Youtube kanalı var. Kanalında ilginç konuları, bilimsel gerçekleri, dizi/film önerileri gibi çeşitli alanlarda içerikler paylaşıyor. Konuşması, tavrı ve verdiği bilgilerle oldukça eğlenceli ve bir o kadar da merak uyandıran biri olduğunu söyleyebilirim. Bu nedenle henüz kanalını izlemediyseniz bir göz atın derim.

Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum Kitabının Konusu Ne?

"Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum" kitabı, sağlıklı bir yaşam tarzının önemini vurgulayan ve bağırsak sağlığının beyindeki sağlığa etkisini araştıran bir kitap. Kitap, bağırsak sağlığının ne kadar önemli olduğunu ve beyinde oluşabilecek problemlerin aslında bağırsaklardan kaynaklandığını açıklıyor.

Kitapta, bağırsak sağlığını nasıl koruyabileceğimiz konusunda öneriler yer almakta. Örneğin, sağlıklı ve dengeli bir diyet, düzenli egzersiz, stres yönetimi gibi faktörlerin bağırsak sağlığı üzerinde olumlu etkileri vurgulanıyor. Ayrıca, kitap, bağırsak sağlığının beyindeki sağlığa etkisini araştıran son bilimsel araştırmaların sonuçlarını da sunuyor.

Esprili dili ve güncel konulara dayanan tespitleriyle kitabın oldukça zevkli olduğunu da söyleyebilirim. Genele hitap etmesinin yanında özellikle bağırsak sağlığı ve mikrobiyota konusunda da bilinçlenmenizi sağlayacağını düşünüyorum. Kitaptan aldığım bir alıntıyla bu kısa yorumumu bitiriyorum. Umarım okur ve beğenirsiniz…

"Çok fazla kilo alan bir kişi, kilolarının kalbinde yapacağı etkiler konusunda ciddi endişeler taşıyabilir. Ya da bir başkası, kışın aldığı fazla kalorilerin, yazın giyeceği bikiniyle hiç de iyi durmayacağı konusunda suçluluk hissedebilir. Ama nedense etrafınızda daha iyi düşünebilmek, zekâsını geliştirmek amacıyla beslenmesine dikkat eden birine pek rastlamazsınız."

 






 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder