5 Ocak 2020 Pazar

Forever / Matt Miller / Dizi Yorumu #8













   Kulağa gelebilecek en iyi lanetlerden biri, ölümsüzlük, ile lanetlenmiş olan Dr. Henry Morgan’ın hikayesi…

   2014 yılında Matt Miller’in yapımını üstlenmesi ile yayına giren ve yeterli reytinge ulaşamadığından ikinci sezon izni alamayan bir dizi Forever. Fantezi, medikal suç kategorilerinde sayabileceğimiz toplamda 21 bölümden oluşan bir dizi. Tek sezon olması ve bölümlerin 40 dakika civarında seyretmesi sebebiyle insanı çok yormadığını söyleyebilirim.

   Kahramanımız Henry Morgan 200 yıl önce bir gemide vurularak ölür fakat, bu durum onun lanetlenmesine sebep olur ve her öldüğünde nehirde çıplak bir şekilde hayata dönmeye başlar. Bu 200 yıl içerisinde çeşitli yollar denemesine rağmen kendisini öldüremeyen Henry Morgan bu uzun yaşamının getirdiği tecrübeleri de kullanarak New York Polis Departmanı’nda adli tabip olarak çalışmaya başlar.

   Her bölüm farklı bir olayı aydınlatmaya çalışan Dedektif Martinez ve Dr. Henry Morgan’ın maceralarını izlemek oldukça keyifli, Sherlock Holmes benzeri bir akış izlemesiyle izleyeni sıkmadığını söylemek istiyorum. Gelecek sezon izni bile alamayan bir diziyi önermemin sebebi de bu akış ile beraber oyuncuların, özellikle Ioan Gruffudd’un, izlemeye keyif katan aksanları diyebilirim. Alana de la Garza gibi bir kadını izlemek de  oldukça zevkli, dizinin cesetler arasında karanlık bir yapıya bürünmemesini sağlayan espirileri ile Joel David Moore’u unutmamak lazım. Şans verip izlemek isteyenler için söylemek istediğim son şey ise gelecek sezon izni alamamalarına rağmen dizideki olayların ortasında sezonun bitmediğidir. Gönül rahatlığı ile izleyebilirsiniz…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder