20 Ocak 2020 Pazartesi

Gizli Dünya / Lenny Abrahamson / Film Yorumu #22

























  Doğduktan sonraki tüm hayatınızı küçük bir odada geçirdiğinizi hayal edin, şu an bildiğiniz dünya ile hiçbir bağlantınız yok. Hayata dair bildiklerinizin tümü o odanın içerisinde…

   Room, Türkçeye Gizli Dünya olarak çevrilmiş ve çıktığı 2016 yılından itibaren çokça tutulmuş bir film. Film ile aynı isimli kitabından uyarlama, ben kitabını okumadım açıkçası okuyan kişiler daha geniş bir bakış açısı ile bakabilirler filme fakat filmin senaristinin kitabının yazarı olması insana güven veriyor. Başrollerinde Brie Larson, Jacob Tremblay ve Sean Bridgers’ın rol aldığı ve yönetmenliğini Lenny Abrahamson’ın üstlendiği birçok ödüle layık görülmüş bir film Gizli Dünya.


   Bir dram filmi olmasına rağmen konusunun işleyişi ile benim gibi dram sevmeyen insanları dahi sıkmadan izlettirebilen bir film. Konusunu çok açıklamadan girmek gerekirse 5 yaşındaki hikâyeyi kendi bakış açısıyla dinlediğimiz Jack annesi ile beraber küçük, bakımsız ve penceresiz bir odada yaşamaktadır. Her gece kendi dolabında uyurken gelen Yaşlı Nick ile annesinden başka kimsenin olmadığı bir dünyada yani odadadır. Bir insanın doğduğundan beri izole bir odada yaşamasının nasıl bir şey olduğunu çok iyi anlatıyor. Açıkçası film ile ilgili konuşulup tartışılabilecek çok fazla şey olmasına rağmen bir ipucu vermeden bitirmek istiyorum. Biz sıkılmadan izledik, farklı bir bakış açısından böyle bir konuyu izlemek isteyenlerin pişman olmadan izleyebileceği bir film. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder