21 Mayıs 2019 Salı

The Good Place / Michael Schur / Dizi Yorumu #5





   Komedi dizisi olsun, bir bölümü 25 dakikayı geçmesin ve 85sezonluk bir dizi de olmasın diyenlerdenseniz aradığınız dizi bu olabilir.

   Netflix yapımı olan ve Michael Schur’un yazarlarından biri olduğu bu dizi hakkında henüz izlemeyenler için ipucu vermeden bir şeyler anlatmak oldukça sıkıntılı bir durum. Bundan dolayı kısaca konusuna değinerek ipucu vermeden yazıyı bitirmek istiyorum. The Good Place dizide iyi davranışları kötü davranışlarından daha fazla olan insanların gittiği bir nevi cennet gibi bir yer. Fakat bu cennette her mahallenin o mahalleyi yöneten bir mimarı var. Absürt bir şekilde ölen Elenaor Shellstrop’un kendisini bu yerde bulması ile dizi başlıyor. Bu kısma kadar her şey olağan durabilir fakat bir küçücük sıkıntı vardır, Elenaor Shellstrop bir yanlışlık sonucu kötü yer yerine iyi yere alınmıştır ve olaylar bu karışıklığın doğurduğu sonuçlar üzerinden ilerler.

   Açıkçası konusu, ilerleyişi, verdiği mesajlar, karakterlere yazılmış olan diyaloglar ve Elenaor Shellstrop’u canlandıran Kristen Bell ile mahallemizin mimarı Michael’i canlandıran Ted Danson’ın oyunculukları ile çok eğlenceli bir dizi sizi bekliyor diyebilirim. Sürekli kadronun değişmediği ve belirli karakter kişilikleri üzerinden yapılan esprilerden hoşlanıyorsanız kesinlikle bakmanız gereken bir dizi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder