1 Şubat 2018 Perşembe

Sanctum 2 / Oyun İncelemesi #2

    Bu yazımda 2013 yılında Coffee Stain Studios tarafından piyasaya sürülen Sanctum 2 oyununu inceleyerek tecrübelerimi paylaşacağım.



    Öncelikle kısaca hikâyesine değinelim. Fantastik bir evrende geçen Sanctum 2’ de basit olarak iki ırkın mücadelesini görüyoruz. Bunlar Britech ve Lumes olmak üzere ikiye ayrılıyorlar. Oyunda Britech halkından 4 savaşçının yerine geçebiliyoruz. Britech’in görevi Core yani enerji çekirdeğini Lumes’e karşı korumak çünkü bu çekirdek çeşitli gazları oksijene çevirerek hayatta kalmalarını sağlıyor. Yerine geçebildiğimiz 4 savaşçıya gelirsek Skye Autumn , Skye’ın kız kardeşi Sweet Autumn, ikisi de ölen babalarının yolundan devam ediyorlar. Bir şekilde bu orduya dahil olan, benim favori karakterim Haigen Hawkins ve çekirdek muhafızlarına yardımcı olması için tasarlanmış olan robot Simo’nun yerine geçerek görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz.

    

    Biz kardeşimle beraber oyunun yarısına kadar geldik kısa sürede. Bu açıdan gereğinden fazla uzun süren oyunlara göre bir artısı var. Hikâyesinden de anlaşılabileceği gibi oyun kulelerle ve silahlarla çekirdeği korumaya çalıştığımız, yerine göre akıllıca bir strateji izlenilmesi gereken yerine göre de oyuncunun bileği ile kazanması gereken bir yapıda. Her seviye atlayışınızda yeni yetenekler, savunma kuleleri ve silahlar kazanıyorsunuz. Fakat bunların hepsini çantanıza alamıyorsunuz bölümden bölüme çantanıza almanız gereken silahlar, yetenekler ve savunma kuleleri o bölümde kullanacağınız stratejiye göre değişiyor. Kısaca oyunu oynayacaklar için taktik vermem gerekirse, yerden hızlı gelen düşmanlar için deprem kulesi oldukça kullanışlı. Yavaş fakat güçlü olan düşmanlar için ise yavaşlatma kulesi ve elektrik silahı oldukça iyi iş yapıyor diyebilirim.

   Artık buraya kadar okuyanlar için şunu söylemek istiyorum gerçekten bu oyuna para verip almayı düşünüyorsanız birkaç kişi birlikte başlamanızı öneririm. Zira çok oyunculu türde oynarken oyun gayet akıcı ve zevkli oluyor fakat tek başınıza oynayacaksanız fazla ilginç olmayan bir hikâyesi olduğu bir gerçek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder