4 Aralık 2020 Cuma

Ask The Doctor / Ariel White / Belgesel İncelemesi #4

 




























   Belgeselin eğlence sektörü ile buluşmuş hali Ask The Doctor hakkında…

   Üç tıp uzmanının sevimli tavırlarıyla en son tedavi yöntemlerini test ettiği belgesel serisi hayat kalitesini yükseltmek isteyen izleyicileri hedefliyor. Soğuk algınlığından, uyku sorunlarına ve hatta genetiğin geleceğine kadar çok çeşitli sağlık konularını ele alan programın her bölümü en güncel uzman tavsiyeleri ve tedavi yöntemleriyle dolu.

   Ask The Doctor Avustralya’da üretilmiş üç doktorun başrollerinde oynadığı bir belgesel dizisi. Dr. Shalin Naik, Dr. Renee Lim ve Dr. Sandro Demaio bilimsel çalışmalara dayanan bilgileri sunarken izleyenleri oldukça eğlendiriyor. Bir belgesel nasıl eğlenceli olabilir diye düşünenlerden iseniz bir şans vermenizi öneririm. 12 bölümden oluşan belgesel 30-35dk arası sürüyor. Her bölüm ise farklı ve ilginç konular işleniyor.

   Bir bölümde obezite işlenirken diğer bölümde ayna nöronlar işlenebiliyor. Ama bu konular işlenirken konunun içine mizah giriyor ve her doktor farklı şekillerde konunun farklı bölümlerini ele alıyor. Oldukça kısa ve temel şekilde bilgi veren bölümlerde bolca deney yapılıyor. Örneğin alkolün farklı vücutlarda ne kadar etki ettiği incelenirken bir masanın etrafında 8 kişi beraber farklı çeşitlerde alkol alarak kontrollü bir sarhoşluk deneyi yapabiliyor. Belgesel izlemeyi insana sevdiren bu yapıma bir göz atmanızı öneririm.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder