10 Mart 2019 Pazar

Tehdit / Gert Loschütz / Kitap Yorumu #27




   İşinden yeni ayrılmış, kendi çapında yazılar hazırlayan eski bir edebiyat editörü ve çağırıldığı davetin yakınlarında gerçekleşen gizemli intihar vakaları…

   Gert Loschütz 70’li yaşlarında Alman bir abimiz. Girişteki konusuyla ilgimi çekmeyi başardığı Tehdit kitabı ise Türkçeye çevrilmiş tek kitabı şu anlık. Zaten kitabın kahramanının bir edebiyat editörü olması benim ilgimi çekmişti, üstüne gizem kitabı olması ise keyif unsuru oldu. 

Kahramanımız Loose işinden ayrıldıktan sonra uzun bir süre durgunluk dönemine giriyor. Kendi yazılarında istediği özgünlüğü bulamaması canını sıkarken, eski işi sayesinde tanıştığı Maurer onu Botanik Derneği’nin toplantısına çağırır. Loose ise bu teklifi reddetmeyi düşünürken, gazetede denk geldiği bir haberde gördüğü gizemli intiharların olduğu ormanın, Botanik Derneği toplantısının yapılacağı yere çok yakın olduğunu görür.

   Bu merak editörümüzü toplantıya gitmeye ikna eder. Okuyucu olarak bizler ise editörümüzün görüş açısından olayları izleriz. Açıkçası yapılan karakter betimlemeleri, kitap çok kısa olmasına rağmen oluşturulan derinlik benim hoşuma giden noktalarıydı. Yazarın olayları birinci kişi ile anlatmasına rağmen başkarakterimizin kendi kendine konuşabilmesi de oldukça ilginçti. Kitabın finali ise benim için tahmin edilebilir fakat eğlenceliydi. Belki mükemmel bir kitap değildi fakat hazır elinizde varsa ve okumayı düşünüyorsanız uzun olmaması sebebiyle keyifle birkaç saat içerisinde okunabilecek bir kitap olduğunu düşünüyorum.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder