2 Şubat 2021 Salı

Terapist / Zeynep Dadak / Dizi Yorumu #12

 














 

5 Zanlı 1 doktor ve gizemli bir cinayeti konu alan mini bir dizi hakkında…

Terapist henüz yeni olan Gain platformunda yayınlanan minicik bir dizi. Minicik derken, gerçek anlamda mini bir dizi olduğunu söylemeliyim. Her bölümü ortalama 5-15 dakikadan oluşan toplamda 7 bölümlük bir dizi.  Oyuncu kadrosu Zeynep Çamcı, Dolunay Soysert, Muhammet Uzuner, Çağdaş Onur Öztürk, İlayda Alişan ve Murat Kılıç’tan oluşurken yönetmen koltuğunda ise 43 yaşındaki yönetmen Zeynep Dadak oturmakta.

Kamera açıları ve olay akışı ile benim ilgimi çeken dizi, konusu itibarı ile de oldukça ilginç. Grup terapisi yapan bir terapist, terapi seansının sonunda 5 hastasına birden, bunun son seanslarının olduğunu ve karısının durumu sebebiyle başka bir doktor ile devam edeceklerini söylüyor.  Akşam eve gittiğinde ise karısını öldürülmüş bir şekilde buluyor. Duvarda ise son terapi seansında not aldığı kağıdı var.

Bu noktadan sonra ise akıcı bir şekilde doktor Çetin’in hastalarını araştırmasını izliyoruz. Açıkçası hem kısa olması ile hem de çarpıcı cümleleri ile dizi beni içine çekti. Oldukça kısa sürede izlenebilecek olan dizi, psikolojik olarak da derin anlamlar içeriyor. (Freud meraklıları kesin izlesin J)Hastaların ilginç tanıları ve davranışlarının altında yatan sebepler de izleyenleri oldukça bağlıyor diyebilirim. Şimdiden iyi seyirler dilerim.

    “Geçmiş, asla geçmemiş ve geçmeyecek olandır, ben bunu anladığımda her şey çoktan geçmişti.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder