16 Ocak 2021 Cumartesi

Azizler / Taylan Biraderler / Film Yorumu #27

 









   Bilindik bir kadro, alışılagelmemiş olay akışı ve absürt bir yalnızlık eleştirisi hakkında…

   Netflix ekranlarında henüz yeni yayınlanan Azizler, Engin Günaydın, Haluk Bilginer ve Öner Erkan gibi tanınan kadrosu ile ilk günden beri Türkiye’de en popülerler listesinde yer alıyor. Muhteşem Yüzyıl dizisinin de yönetmenleri olan Taylan Biraderler tarafından yönetilen Azizler filmi, seyirci kitlesinin yarısını kazanan yarısını ise kaybeden bir film gibi görünüyor.

   İzleyenlerin bir kısmı filmdeki karakter tasvirlerinin yeterli olmadığını ve kadronun bekleneni veremediğini söylüyor. Bir diğer kısım ise yalnızlık ve yaşam sevincinin alaycı bir şekilde incelendiğini düşünen ve beğenen izleyicilerden oluşuyor. Bu iki grubun ise ortak noktası Azizler kadrosunda bulunan ve film boyu izleyiciyi sinir eden çocuk oyuncu olmakta.

   Film, bir kalabalık içerisinde yalnız kalmak isteyen, kurgu ve görsel efekt uzmanı, Aziz ile başlıyor. Sonrasında ise ana karakterimiz üzerinden yalnızlıktan sıkılmış bir insanı ve tek çaresi yalnızlık olan bir insanı akıcı bir kurgu ile beraber izliyoruz. Açıkçası ben filmi oldukça akıcı bulum. Konuların işlenme şekli ve diyaloglar filmin büyük bir kısmında dikkat çekici. İyi seyirler dilerim…

  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder