7 Haziran 2018 Perşembe

Terminal / Steven Spielberg / Film Yorumu #5




2004 yılında gösterime giren ve Steven Spielberg’in yönetmenliğini yaptığı çok eğlenceli bir filmi kısaca incelemeye çalışacağım…


   Başrolünde Tom Hanks abimizin oynadığı izlemeye değer bir film olduğunu belirtmeliyim. Forrest Gump filmindeki performansı ile nöronlarımda yer edinen bir insandı kendisi ilk defa. Bu arada Forrest Gump filmini de kesinlikle izlemelisiniz. Gelelim filmimize, politik komedi-drama türünde gösterilen ilginç akıcı bir film olduğunu söyleyebilirim. Film, terminal ekranının gösterilmesi ile başlıyor ve kahramanımızı bu terminalde pasaport kontrolü yaptırırken görüyoruz. Krakozya’lı (hayali bir ülke) olan kahramanımız kendi ülkesinde yaşanan darbe olayları sonucu ABD’nin bu ülke ile ilişkilerini askıya almasıyla birlikte kabul edilemez durumuna düşüyor. Bu durumda tek yapabileceği transit yolcular salonunda beklemek olmaktadır ve biz bununla gelişen birtakım olaylar zincirini izleriz.

   Açıkçası filmde en çok dikkatimi çeken iki şey terminal kapısının ABD sınırı olarak gösterilmesi ve yaşanılan yerin “ev” tanımına girmesi için nelerin gerekli olduğunu çok güzel göstermesi oldu. Son olarak bu yazıyı yazmadan önce öğrendiğime göre film gerçek bir hikâyeden, bir biyografiden, esinlenerek yapılmış. Fazla ipucu vermeden eğer hâlâ izlemediysen hemen izlemeni öneriyorum, çünkü ben çok eğlendim izlerken.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder